Acest website utilizeaza cookie-uri. Iti recomandam sa accepti utilizarea acestora pentru a-ti putea oferi o experienta cat mai placuta.

Jocul

Este limbajul copilariei, este modul natural de comunicare, modul prin care copiii exprima ceea ce gandesc, ceea ce traiesc sau simt, calea prin care ei cunosc si inteleg lumea.

Asadar, jocul are un rol foarte important, este esential in viata celor mici, este o activitate care le face placere si prin care sunt dispusi sa-si insuseasca, cu efort minim si voluntar, cat mai multe cunostinte.

Jocul si invatatul sunt activitati care se imbina perfect. De aceea, suntem de parere ca jucariile copiilor trebuie alese cu maxima atentie, sa se puna mai mult pret pe calitate, nu pe cantitate, sa fie sigure si sa aiba un rol precis in procesul de invatare si dezvoltare al copiilor.

Noi ne-am propus sa venim in ajutorul parintilor, si nu numai, cu suportul potrivit pentru ca cei mici sa fie stimulati in cel mai placut mod cu putina, prin joaca.

Mai jos regasiti cateva detalii despre tipurile de dezvoltare a copiilor, dezvoltare ce poate fi sustinuta cu ajutorul jucariilor noastre.

DEZVOLTAREA FIZICA

2018-06-26 03-04-01 2 - Copy.jpg

Abilitatea motorie bruta

Reprezinta folosirea grupelor mari de muschi pentru miscarea majora a corpului, spre exemplu mersul pe jos cu mentinerea echilibrului, coordonarea miscarilor sau realizarea sariturilor.

Abilitatea motorie fina

Implica utilizarea rafinata a muschilor mici ce controleaza mana, degetele si permite finalizarea unor sarcini cum ar fi desenatul, scrisul si inchiderea nasturilor.

Perceptia vizuala

Reprezinta abilitatea ochiului de a interpreta informatiile din campul vizual. Perceptia rezultata este cunoscuta sub numele de vedere, aceasta ii ajuta pe copii sa inteleaga, sa recunoasca si sa identifice diferite marimi, forme, culori si relatii spatiale.

Coordonarea mana-ochi

Controlul coordonat al miscarii ochilor impreuna cu cea a mainilor si procesarea informatiei vizuale pentru a ghida atingerea si apucarea obiectelor. Cu ajutorul acestei abilitati se pot finaliza sarcini de zi cu zi, cum ar fi hranitul si scrisul.

Abilitatea auditiva

Reprezinta perceptia sunetului si detectarea vibratiilor prin intermediul urechii. Aceasta abilitate este foarte importanta intrucat ne influenteaza in procesele de vorbire, gandire si de invatare.

Simtul tactil

Reprezinta perceptia diferitelor suprafete prin contact cutanat direct.

DEZVOLTAREA EMOTIONALA SI SOCIALA

Emotia

Este o reactie afectiva de intensitate mijlocie, scurta ca si durata. Gradul de contientizare al emotiei si controlul asupra sentimentelor creste odata cu modul in care un copil reactioneaza la astfel senzatii intr-o situatie data.

Imaginatia

Este utilizarea simbolica a unor concepte si imagini pentru a reprezenta entitati din viata reala ,sau invers, folosirea unor entitati din lumea reala pentru a le traspune intr-o lume imaginara (de exemplu, ca atunci cand un copil foloseste o telecomanda pe post de telefon).

Muzica

Cunoasterea unui instrument muzical stimuleaza si dezvolta abilitati esentiale de invatare, ofera copiilor o serie de competente transferabile si adecvate pentru diverse situatii ce ajuta la imbunatatirea abilitatilor motorii. In plus, ofera satisfactie, relaxare si multiple oportunitati de socializare.

Socializarea
Este modalitatea prin care copiii invata reguli de reciprocitate, de cooperare si de a face schimb. Jocurile de echipa sunt ideale pentru a-i stimula pe copii sa socializeze. 

Mutrite cu stari emotionale, joc de memorie 4.png

DEZVOLTAREA INTELECTUALA SI A LIMBAJULUI

Explorarea

Este o modalitate prin care copiii incearca sa descopere teritorii noi in ideea sa afle cum sunt de fapt, ce secrete ascund.

Limba si comunicarea

Limba reprezinta un sistem de reguli ce permite copiilor sa-si comunice ideile, sa-si exprime dorintele si nevoile. De asemenea, este foarte important ca cei mici sa asculte si sa inteleaga ceea ce li se spune.

Puterea de concentrare

Reprezinta capacitatea copiilor de a ramane implicati si atenti la un singur lucru pe o anumita perioada de timp. Este foarte important ca in timpul jocului copilul sa fie atras de ceea ce face ca sa poata sa inteleaga ce se intampla si sa asimileze cunostinte noi.

Capacitatea de a memora

Reprezinta invatarea prin concentrare si atentie. Jucariile si activitatile care starnesc interesul copiilor ajuta la dezvoltarea puterii de concentrare, atentie, respectiv de memorare.

Creativitatea

Ofera oportunitati de a incerca idei si modalitati de gandire noi, de a gasi solutii si de a rezolva anumite probleme. Jocul in general si jocul de rol in special, ajuta copiii sa-si dezvolte imaginatia si creativitatea.

Ce sunt eu 2.png

Actiunea cauza-efect

Copiii observa si inteleg ca actiunile lor conduc la un rezultat sau un raspuns.

Gandirea logica

Este procesul in care copilul isi foloseste rationamentul in mod constant pentru a ajunge la o concluzie sau o rezolutie.

Abilitatile matematice

Ajuta la dezvoltarea mentala a copilului prin insusirea unor informatii ce implica marimi, forme , echilibru, numere, clasificare, simetrie, numarare etc.

Rezolvarea problemelor

Reprezinta abilitatea de a fi capabil sa gasesti noi moduri de a gandi, noi idei, pentru rezolvarea unei probleme sau depasirea unei situatii incomode.